Att tänka på när man tar bilen på camping

Att tänka på när man tar bilen på camping

Bilen är vanligen förstahandsvalet när man ska i väg på camping. Campingar ligger ofta inte mitt i städer och nära kommunikationer som tåg, flyg eller buss så därför blir bil det självklara valet.

Många som åker på camping gillar även att bege sig ut i naturen och att fritt kunna röra sig för att utforska omgivningen. Har man inte möjlighet att själv köra till campingen, om man tex ska till en camping i ett annat land, kan man hyra en bil på plats för att nyttja under besöket.

Terräng

Innan ni kör i väg på era utflykter kolla upp vilken typ av terräng det är där ni tänkt er att åka med bilen. Ibland finns det begränsningar för var man får köra och parkera sin bil. En del platser kräver även en viss typ av bil för att kunna ta sig fram. Exempelvis kanske inte bilen kan vara för låg undertill för att ta sig fram eller kanske det är enklast med 4-hjulsdrift.

Ta med i bilen

Tänk på att ha med säkerhetsutrustning i bilen ifall att något skulle hända. Kontrollera att ni har en rektangel i bilen, en förbandsväska och startkablar.

Ta även med er mat och vatten så att ni klarar er ifall att bilen går sönder mitt ute i ingenstans och ni måste vänta länge på att få hjälp. Till mobiler är det bra att ta med ett gäng fulladdade powerbanks så att ni med säkerhet kan ringa efter hjälp om det skulle behövas.

Efterbehandling av bilen

Efter en campingtur kan bilen vara rejält smutsig både invändigt och utvändigt. Kanske ni har ätit i bilen för vädret inte blev som ni hoppats eller ni roat barnen med snacks på vägen till campingen. Det kan vara svårt att bli av med all smuts när man själv ger sig på att få upp den spillda yoghurten eller insmetade glassen på sätena och alla insekter som fastnat på bilen. Då kan det vara skönt att vända sig till ett proffs i stället för att få det riktigt ordentligt rengjort. Vi pratar om att boka in en bilrekond. Med en bilrekond får du inte bara en ren bil både invändigt och utvändigt utan du ger även bilen ett bättre andrahandsvärde.