campingstuga

Vad får man eller inte får man göra i en campingstuga?

Det kan tyckas som en enkel fråga att svara på men vi stöter ofta på problem där man inte har följt reglerna i sin campingstuga. Här tar vi upp några saker som man inte får göra i en campingstuga.

Rökning

De allra flesta campingstugor har rökförbud. Står det inte att rökning är tillåtet så kan ni utgå ifrån att det inte är det. Röken sätter sig i väggar och möbler och stugan blir då inte attraktiv för nästa som ska hyra den.

Husdjur

Husdjur får endast tas med i stugor som är specifika stugor där husdjur är tillåtna. Ofta framgår det vilka stugor som går att hyra med husdjur men är ni osäkra kontakta campingen först för att se om ni kan hyra en stuga med ert husdjur. Utöver att ha med sig husdjur i stugan läs även på vilka övriga regler som gäller för djur på campingen. Dvs om de får bada i vattnet om det är nära strand, om de får rastas inom campingområdet etcetera.

Grilla

Reglerna för grillning vid sin stuga är ofta tydliga för att undvika olyckor. På en del campingar kan man låna en grill för att kunna grilla vid sin stuga. Det är alltid förbjudet att grilla inomhus.

Dekorera din stuga

En del som hyr sin stuga under en längre tid vill gärna göra den till sin egen genom olika inredningsdetaljer. Ni får ställa fram saker och ta in saker i din stuga. Ni får däremot inte göra någon åverkan på väggar, golv, tak etcetera. Stugan ska se ut i och vara i samma skick när ni lämnar den som den var när ni kom dit. Detta innebär att ni kan lämna skruvdragaren hemma då inga hål i väggar får göras.

Sophantering

På de flesta campingplatser finns avsedda platser för att slänga hushållssopor, kartong, plast, glas och metall. Vad som gäller på just den camping ni besöker bör ni ta reda på vid ankomst för att kunna sortera era sopor på rätt sätt.

Städning

På många campingar kan man välja om man vill betala för en städning av stugan eller om man själv vill stå för städningen. Väljer man att själv städa så ska den vara i samma skicka som när man anlände. Det man ska städa är: diska och torka undan disk, torka köksbänk, skåpluckor och spis/ugn/mikrovågsugn, städa toaletten och rengöra silen i duschen från hår, dammsuga och torka golv samt dammtorka ytor.